Головна

25.04.2016


 

З В Е Р Н Е Н Н Я

Президії Федерації профспілок України

до ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ

ГРОЙСМАНА В.Б.

 

 

Шановний Володимире Борисовичу!

 

Професійні спілки з надією сприйняли рішення Верховної Ради України про обранням Вас на вищу посаду у виконавчій владі – Прем’єр-міністром України і бажають плідної роботи на благо українського суспільства.

Профспілкові організації, активісти, особливо трудові колективи Вінничини знають Вас як відповідального керівника, прихильника і учасника соціального діалогу з високим почуттям поваги до трудової людини.

В умовах критичного загострення соціально-економічної ситуації, масових вуличних протестів профспілок влітку 2015 року, коли попередній Уряд фактично сховався від соціального діалогу, Ви взяли ініціативу на себе і очолили консультації всеукраїнських об’єднань профспілок з парламентськими фракціями щодо прийняття вкрай важливих для людей законопроектів, спрямованих на відновлення соціальних гарантій працівників, пенсіонерів і зберегли діалог влади з суспільством.

Сподіваємося, що новий склад Кабінету Міністрів України під Вашим керівництвом професійно і відповідально виконуватиме свої обов’язки перед  народом.

Федерація профспілок України, яка об’єднує понад 6 млн. членів профспілок – працівників підприємств, установ та організацій, пенсіонерів та студентства, очікують від Уряду невідкладних дій, які дозволять розв’язати найбільш чутливі проблеми:

 - реалізувати ефективну програму підтримки національного виробника, та створення сучасних робочих місць, дати українцям роботу і можливість заробляти  на життя;

- захистити українські сімї від тотального подорожчання продуктів харчування, ліків, комунальних послуг, газу та електроенергії;

            - повернути державний контроль за дотриманням трудових прав працівників, вивести з тіні і захистити права мільйонів нелегальних працівників та сотні мільярдів гривень нелегальної заробітної плати;

- будь-яка соціально-економічна криза повинна долатися не за рахунок працівників і пенсіонерів, урізання соціальних гарантій, як це було при попередньому Уряді, а солідарними зусиллями і  внеском бізнесу, держави і громадян;

- соціальний діалог за участю Уряду має стати цивілізованим європейським інструментом формування державної політики у сфері праці, надійного соціального захисту і забезпечувати суспільний мир та розвиток країни.

Це – саме те, чого чекають від нової влади прості люди.  

 Перед призначенням на посаду глави Уряду Ви заявили, що для успішної роботи на новому місці Вам необхідна підтримка народу, відновлення довіри українських громадян до влади.

          Якщо Ви підтримуєте вказані  цілі, готові працювати в інтересах людей, які своєю щоденною працею створюють національний продукт, забезпечують діяльність держави, виплату пенсій ветеранам та соціальний захист нужденних, професійні спілки подають  Вам руку для спільної праці заради майбутнього народу України.

У нового Уряду є шанс стати владою європейської якості, яка поважає і дбає про права своїх громадян, відповідає за власні дії, має широку суспільну підтримку для проведення реформ.

Бажаємо успіху!

 

 

21 квітня 2016 р.

 

 

Президія ФПУ

 

 


 



» все новости


м. Київ, майдан Незалежності, 2, к. 718 - 719
Адреса для листування: а/с 381, вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001
E-mail: aviaprofspilka@ukr.net


Создание сайтов - lookmy.info © 2015