Головна

28.03.2019

21 березня 2019 року відбулося чергове засідання президії ЦК Профспілки авіапрацівників України під головуванням Голови Профспілки Козича М.І. На запрошення в засіданні президії взяв участь Президент фізкультурно-спортивного клубу Авіатор» Ігнатович А.М.

         Президія заслухала стан охорони праці на підприємствах, установах та організаціях цивільної авіації, у закладах вищої освіти та в системі гідрометеорологічних організацій України у 2018 році. В доповіді з цього питання зазначалось, що у 2018 році значно, на 6.7 млн. гривень, збільшились витрати на охорону і склали біля 41,3 млн. грн. На переважній більшості авіапідприємств своєчасно проведено атестацію робочих місць за умовами праці, 2295 працівників були зайняті на роботах із шкідливими та важкими умовами праці, 3544 працівника пройшли навчання та перевірку знань з охорони праці. На всіх підприємствах проводились обов’язкові попередні  та періодичні медичні огляди працівників. На більшості підприємств за участю профспілкових комітетів були розроблені комплексні заходи з метою досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці. Профспілковими комітетами проводився постійний контроль за їх виконанням.

         Разом з тим, незважаючи на тенденцію зростання витрат на охорону праці в галузі, на деяких авіапідприємствах фінансування на зазначені цілі залишається на низькому рівні. Це такі підприємства як КП «МА  «Кривий Ріг», КП «МА «Суми», КП «Фірма «Тернопільавіаавтотранс».

         Найбільшу увагу питанням охорони праці приділяють профспілкові комітети ДП «МА «Львів» ім. Д.Галицького, Об’єднаної профспілкової організації гідрометеорологічної служби, ПАТ «Завод засобів механізації аеропортів», Слов’янський коледж НАУ, ДП «Український авіаційний метеорологічний центр», ТОВ «Інтеравіа», Національного авіаційного університету, ПАТ «Український авіаційно-технічний центр», КП «МА Чернівці».

         Президія ЦК Профспілки рекомендувала профспілковим комітетам підприємств, установ, організацій розглянути на своїх засіданнях стан охорони праці за 2018 рік та прийняти відповідні рішення з цих питань.

         На президії ЦК Профспілки розглянуто питання підготовки та проведення Літніх спортивних ігор серед колективів фізкультури підприємств, установ та організацій цивільної авіації України і авіаційних закладів вищої освіти у 2019 році. Президія прийняла рішення провести зазначені ігри з 03 по 08 червня 2019 року в м. Скадовськ.

         Президія одностайно підтримала звернення Федерації профспілок України до членів профспілок з нагоди виборів Президента України 31 березня 2019 року та звернення ФПУ «Про відзначення Дня праці – 1 Травня» і прийняла відповідні рішення з цих питань.

          Президією також прийнято рішення провести четвертий пленум Центрального комітету Профспілки авіапрацівників України та семінар-навчання профспілкового активу у червні 2019 року в м. Одеса.

На засіданні президії також розглянуто інші питання діяльності Профспілки. По всіх розглянутих питаннях прийняті відповідні постанови президії ЦК Профспілки.

  



» все новости


м. Київ, майдан Незалежності, 2, к. 718 - 719
Адреса для листування: а/с 381, вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001
E-mail: aviaprofspilka@ukr.net


Создание сайтов - lookmy.info © 2015