Головна

03.11.2018

 

27 вересня на засіданні президії ЦК Профспілки авіапрацівників України прийнято рішення підтримати прийняту Президією ФПУ 20.09.2018 постанову «Про солідарні дії ФПУ та її організацій у зв’язку з наступом на права людини праці», а саме 9.10.2018 в регіонах підтримати попереджувальну акцію протесту та 17.10.2018 у Києві прийняти  участь у Всеукраїнській акції протесту.

 

17 жовтня Профспілка авіапрацівників взяла активну участь у Всеукраїнській акції протесту приєднавшись до багатотисячної колони профспілкових активістів та працівників різних галузей.

Велетенською ходою спілчани пройшли центром Києва від парку ім. Т.Г. Шевченка, по вул. Хрещатик, а потім по вул. Грушевського дійшли до урядового кварталу. Хода зупинилась біля будинку Кабінету міністрів України. Перед спілчанами-учасниками акції протесту виступили Голова ФПУ Григорій Осовий, Голова профспілки шахтарів України Віктор Турманов, голова Київської міської організації Профспілки освітян Олександр Яцунь та багато і багато інших представників трудових колективів – працівників бюджетної сфери, виробничників.

 

 Одними з основних вимог акції були:

1. Забезпечити пріоритетний розвиток вітчизняного виробництва для створення робочих місць в Україні.

2. Припинити економію на людині праці, встановити з 1 січня 2019 року, відповідно до норм вітчизняного законодавства та міжнародних зобов’язань держави:

 

Розмір  прожиткового мінімуму для працездатних осіб  5167грн.

 

Мінімальний рівень оплати праці – не нижче 7700 грн.

 

Мінімальний розмір пенсії  2840 грн.

3. Не підвищувати ціни на природний газ, паливо, тарифи на електроенергію та житло-комунальні послуги, транспортні послуги, коли люди не мають змоги заплатити.

     Забезпечити захист населення через механізм субсидій.

4. Передбачити в Державному бюджеті України на 2019 рік видатки на освіту 7% ВВП, охорону здоров'я-5%, соціальний захист, стипендіальне забезпечення молоді, розвиток галузей економіки як визначено законами!

 5. Невідкладно повернути борги по заробітній платі понад 100 тис. працівникам.

6. Стоп державному рейдерству майна профспілок та наступу на їх права.

За даними оргкомітету ФПУ, в акції взяли участь понад 15.000 осіб. Від Профспілки авіапрацівників взяли участь представники первинних профспілкових організацій: Національного авіаційного університету, студентів та аспірантів Національного авіаційного університету, КП «Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни), РСП «Київцентраеро» Державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України», ТОВ «Інтеравіа», ПАТ  «Кий Авіа», Українського гідрометеорологічного центра ДСНС України, та апарат ЦК Профспілки.

 

 

  



» все новости


м. Київ, майдан Незалежності, 2, к. 718 - 719
Адреса для листування: а/с 381, вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001
E-mail: aviaprofspilka@ukr.net


Создание сайтов - lookmy.info © 2015