Головна

21.12.2017

14 грудня 2017 року відбулось чергове засідання президії Професійної спілки авіапрацівників України.

         Президія розглянула питання стану виконання колективних договорів,  основних положень Галузевої угоди та дотримання трудового законодавства в Полтавському обласному комунальному підприємстві «Аеропорт Полтава» і в ПрАТ «Український авіаційно-технічний центр», дала оцінку роботи профспілкових комітетів цих підприємств із зазначених питань, ухвалила відповідні постанови.

         Президія Профспілки також розглянула питання щодо укладання колективних договорів на 2018 рік на підприємствах, в установах та організаціях цивільної авіації, гідрометеорологічної служби і в навчальних закладах, ухвалила постанову з цього питання, визначила конкретні дії профспілкових комітетів на виконання прийнятої постанови президії ЦК Профспілки.

 

До уваги спілчан!

14 грудня 2017 року укладено нову Галузеву угоду  на 2018 – 2020 роки між Міністерством інфраструктури України, Федерацією роботодавців транспорту України та профспілками працівників цивільної авіації України.

         Профспілковій стороні вдалося під час переговорного процесу закласти в нову Галузеву угоду більш високі стандарти соціального захисту наших працівників, особливо з питань оплати праці. Мінімальну тарифну ставку (посадовий оклад) робітника першого розряду за повністю виконану місячну норму часу в нормальних умовах праці встановлено у розмірі не менш як 180 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законодавством. Відповідно значно повинні збільшитись посадові оклади інших категорій працівників. Профспілковим комітетам авіапідприємств протягом першого кварталу 2018 року необхідно привести діючі колективні договори у відповідність до зобов’язань нової Галузевої угоди.

         Нова Галузева угода повинна стати хорошою запорукою щодо значного підвищення мінімальних соціальних гарантій авіапрацівників на більшості підприємств цивільної авіації України.

  



» все новости


м. Київ, майдан Незалежності, 2, к. 718 - 719
Адреса для листування: а/с 381, вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001
E-mail: aviaprofspilka@ukr.net


Создание сайтов - lookmy.info © 2015