Головна

20.09.2017

Пленум Профспілки авіапрацівників України

         14 вересня 2017 року у м. Одеса на базі готелю «Вікторія» відбувся виїзний пленум Профспілки авіапрацівників України.  Головне питання пленуму - підсумки  виконання  Галузевої  угоди  і  колективних  договорів  на підприємствах,  організаціях  цивільної  авіації  та  завдання  профспілкових органів щодо здійснення дієвого контролю за їх виконанням, забезпечення соціально - економічних  прав  та  інтересів  членів Профспілки.

         У своїй доповіді  Голова Профспілки авіапрацівників України Козич Михайло Іванович зазначив, що  президія  Центрального комітету профспілки, профспілкові комітети авіапідприємств, незважаючи на складну  фінансово-економічну  ситуацію  в  державі,  в  2016-2017  роках проводили наполегливу роботу  щодо  забезпечення  виконання зобов’язань колективних  договорів  і  Галузевої  угоди,  дотримання  норм  трудового законодавства,  добились  значного  покращення  соціального  захисту працівників.

         Також було відмічено, що впродовж 2016-2017 років відбулось зростання  господарської  діяльності  переважної  більшості  авіапідприємств  і основних  показників  діяльності  авіаційної  галузі  в  цілому. Такі  позитивні  результати  діяльності  авіаційної  галузі  дозволили значно збільшити  перелік  підприємств,  які  почали  виконувати  встановлені колективними договорами і Галузевою угодою зобов’язання, відчутно підвищили рівень оплати праці працівників та розширили і покращили сферу соціального захисту працівників в цілому. Діюча протягом п’яти років Галузева угода зіграла свою позитивну роль при укладанні колективних договорів, служила певним бар’єром при намаганні роботодавців зменшити соціальну захищеність працівників,  допомагала  профспілковій  стороні  відстоювати  більш  високі соціальні гарантії працівників, особливо з питань оплати праці. Разом з тим, необхідно вжити невідкладних заходів щодо укладення в найкоротші строки нової Галузевої угоди та добитись покращення в ній показників, особливо з питань оплати праці. На Пленумі також зазначалось про вжиття профспілковою стороною невідкладних заходів щодо укладення в найкоротші терміни (або в стислі строки) нової Галузевої угоди та добитись покращення в ній показників соціального захисту працівників, особливо з питань оплати праці.

Учасників Пленуму також було поінформовано про утворення спільного представницького органу з репрезентативних всеукраїнських  профспілок працівників цивільної авіації України (далі – СПО профспілок) для напрацювання спільної позиції профспілкової сторони щодо проекту нової Галузевої угоди. Напрацьовані профспілковою стороною пропозиції містять значно вищі показники соціального захисту працівників в порівнянні із нині діючою Галузевою угодою. Профспілкою авіапрацівників України вживаються  невідкладні  заходи  щодо укладення в найкоротші строки нової Галузевої угоди.

         Про високий рівень виконання колективних договорів і Галузевої угоди на своїх підприємствах, та позитивним досвідом в роботі поділились у виступах на Пленумі голова ППО РСП «Київцентраеро» Стебко А.І., голова ППО КП «МА Запоріжжя» Бадулін М.О., голова ППО ДП «МА Львів» Сурма П.М., голова ППО НАУ Гребенніков В.М., голова ППО студентів та аспірантів НАУ Рощук М.В.

         Про проблеми, які мають місце в Гідрометеорологічних організаціях України, особливо щодо надзвичайно низького рівня оплати праці, розповів голова об’єднаної профспілкової організації гідрометеорологічної служби, Бурлака Ю.В.

         Президії ЦК Профспілки, профспілковим комітетам підприємств та організацій цивільної авіації в постанові Пленуму ще раз акцентовано на здійсненні постійного та дієвого контролю за виконанням в повному обсязі  зобов’язань  колективних договорів,  Галузевої  угоди, дотриманням трудового  законодавства,  забезпечення  соціально-економічних  прав та інтересів членів Профспілки.

В кінці засідання Пленуму відбулось нагородження профспілкового активу Почесними грамотами ФПУ, Почесними грамотами ЦК Профспілки із врученням грошових премій.

Почесною грамотою ФПУ, за багаторічну активну роботу в Профспілці авіапрацівників України, високий професіоналізм, захист соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки нагороджені:

-         Бурова Л.О. – голова ППО КП ХОР «Херсонські авіалінії»;

-         Єременко В. В. – голова ППО ТОВ «Міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ»;

-         Карауш В. М. -  головний бухгалтер ППО ВСП НАУ «Кіровоградська льотна академія НАУ»;

-         Присяжнюк В. В. – голова ППО ДП «Укрсервіс Мінтрансу»;

-         Прокопенко О. В. – голова ППО ДП «Український авіаційний метеорологічний центр»;

-         Фалілєєва В. В. – голова ППО КП «Міжнародний аеропорт «Київ».

Почесною грамотою ЦК Профспілки авіапрацівників України, за багаторічну плідну роботу, досягнення в трудовій діяльність, активну громадську позицію нагороджені:

-         Котляр С.О. – голова ППО КП «Міжнародний аеропорт Одесса»;

-         Очковська О.С. – голова ППО Державіаслужби України;

-         Сладкевич В.О. – головний бухгалтер ЦК Профспілки авіапрацівників України.

По всіх розглянутих питаннях Пленуму прийняті відповідні постанови.



» все новости


м. Київ, майдан Незалежності, 2, к. 718 - 719
Адреса для листування: а/с 381, вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001
E-mail: aviaprofspilka@ukr.net


Создание сайтов - lookmy.info © 2015